Wat is het duale traject van Dosign precies?

Het duale (deeltijd) traject van Dosign is een 4 jarig traject waarin jij een hbo opleiding elektrotechniek. werktuigbouwkunde, mechatronica, maritieme techniek of industriële automatisering volgt in deeltijd. De rest van de tijd werk je mee binnen een bedrijf in de techniek zoals een ingenieursbureau, projectbureau, raffinaderij of aannemer. Dosign is je persoonlijke begeleider voor school en werk. Dat betekent dat wij er samen met jou alles aan doen om binnen 4 jaar een ingenieurstitel te behalen. Wij betalen je opleiding, salaris en boeken. Dit betekent dat je na 4 jaar relevante werkervaring hebt en klaar bent voor een vliegende start in je carrière.

Ik ben graag betrokken bij de sollicitatie van mijn kind, kan dat?

Wij begrijpen dat het maken van een keuze voor een vervolgopleiding soms een hele uitdaging kan zijn en dat u daar als ouder graag in betrokken bent. Wij vinden het belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt voor uw kind. Heeft u vragen? Of wilt u bijvoorbeeld aanwezig zijn tijdens het sollicitatiegesprek bij Dosign? Dat is geen enkel probleem. Laat dit wel even van te voren weten via 010-4770101 of duaal@dosign.com.

Waar ga ik studeren?

Je studeert op één van de hogescholen in Delft, Arnhem, Rotterdam of Breda. Met deze hogescholen heeft Dosign een samenwerkingsverband. Zij verzorgen het programma van de bachelor en Dosign verzorgt het werk gedeelte. Omdat je studeert op een hogeschool met een geaccrediteerde opleiding is de kwaliteit van je diploma gewaarborgd. Let op: het aanbod van opleidingen kan per hogeschool verschillen.

 

Desktop/08. Style/-->

Haagse Hogeschool in Delft

De technische opleidingen van de Haagse Hogeschool zijn te vinden op de campus van de TU Delft. De Haagse Hogeschool in Delft heeft een goede reputatie op het gebied van hoger technisch onderwijs en biedt in samenwerking met Dosign de duale opleidingen ElektrotechniekIndustriële Automatisering en Werktuigbouwkunde aan.

De Haagse Hogeschool Vestiging Delft 800X500
Rotterdamseweg 137 | 2628 AL Delft

Avans Hogeschool in Breda

Technische opleidingen van de Avans kun je volgen in Breda. Dit is een echte studentenstad waar je naast een gedegen duale opleiding Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Mechatronica of Werktuigbouwkunde lid kunt worden van diverse studieverenigingen. 

Hogeschoollaanbreda 1920
Lovensdijkstraat 61-63 | 4818 AJ Breda

STC Rotterdam

In Rotterdam kun je aan het Scheepvaart en Transportcollege de opleiding Maritieme Techniek volgen. Deze geaccrediteerde hbo-opleiding is specifiek ontwikkeld in samenwerking met en afgestemd op het (inter)nationale bedrijfsleven.

Lloydstraat Klein 480X240
Lloydstraat 300 3024 | EA Rotterdam Dosign Academ

Dosign Academy in Rotterdam

Op onze eigen Academy in Rotterdam krijg je aanvullende trainingen en cursussen op het gebied van solliciteren, management skills en project beheersing. Daarnaast krijg je hier eventuele bijlessen en kun je een extra module automatisering, instrumentatie of piping en design volgen.

Het kantoorpand van Dosign Rotterdam en Dosign Academy
Fascinatio Boulevard 258 | 3065 WB Rotterdam

Waar ga ik werken?

Je gaat werken bij een bedrijf in de techniek. Bij welk bedrijf dit precies is stemmen we samen af tijdens een intake gesprek bij Dosign. Tijdens zo'n gesprek bekijken we je achtergrond, bespreken we jouw wensen en vaardigheden en koppelen dit vervolgens aan een bedrijf in het netwerk van Dosign. Vakgebieden waarin je kunt werken zijn onder andere farmacie, maritiem, energie, machinebouw, olie/gas, installatietechniek, infra en de chemie. Wanneer we samen met jou de bedrijven in kaart hebben gebracht volg je een sollicitatietraining en voer je vervolgens samen met jouw adviseur sollicitatiegesprekken met het bedrijf.

Wie wordt mijn begeleider vanuit Dosign?

Tijdens het hele traject heb je vanuit Dosign één vast contactpersoon die jou begeleidt en coacht. Heb je bijvoorbeeld bijles nodig of gaat het op privé gebied even niet zo lekker? Wij geven je advies en ondersteunen je, zodat jij je kunt richten op het behalen van je diploma binnen vier jaar. Oh... en de adviseurs zijn er natuurlijk ook bij als er een Dosign Duaal uitstapje is of wanneer jij je diploma krijgt uitgereikt.

Wat zijn de toelatingseisen?

De toelatingseisen tot het duale traject van Dosign zijn per vooropleiding verschillend. Hieronder vind je de uitleg per vooropleiding. Let op: tijdens de selectieprocedure vindt er ook een natuurkunde/wiskunde en intelligentietest plaats. Op basis van je vooropleiding in combinatie met het resultaat van deze tests bepalen we samen of het duale traject geschikt is voor jou.

Desktop/08. Style/-->

Heb je (bijna) een havodiploma met het profiel Natuur & Techniek? Dan ben je altijd toelaatbaar bij de duale opleidingen van Dosign. Heb je het profiel Natuur & Gezondheid, dan heb je Natuurkunde en Natuur, leven en technologie (NL&T) als examenvak nodig.

Heb je een ander profiel? Dan heb je wiskunde en natuurkunde nodig waarbij je voor beide vakken minimaal een 7,5 gemiddeld staat.

Beschik je (bijna) over een vwo diploma met Natuur & Techniek of heb je het profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T? Dan ben je altijd toelaatbaar bij de duale opleidingen van Dosign.

Heb je een ander profiel? Dan heb je wiskunde en natuurkunde nodig waarbij je voor beide vakken minimaal een 7 gemiddeld staat.

Met een MBO diploma op niveau 4 met technisch profiel ben je in principe toelaatbaar tot de duale opleidingen van Dosign. In de selectieprocedure wordt bij iedere kandidaat een wiskunde en natuurkunde test afgenomen. Jouw kennis van wis- en natuurkunde moet op goed niveau zijn.

Heb je een propedeuse van een opleiding op HBO of WO niveau met technisch profiel? Dan ben je toelaatbaar bij de duale opleidingen van Dosign mits je wiskunde en natuurkunde kennis op een goed niveau is. Beschik je al over een bachelor op HBO of WO niveau? Dan ben je alleen in overleg met Dosign toelaatbaar.

Gratis studeren? Zit er een addertje onder het gras?

Nee, er zit geen addertje onder het gras. Wij betalen je opleiding, boeken en eventuele bijlessen (dus: geen studieschuld). Vanaf dag 1 ontvang je daarnaast ook salaris. Er is geen terugbetaalverplichting van toepassing als je de opleiding buiten jouw schuld om niet haalt.

Wat is het salaris?

Je ontvangt vanaf de eerste dag salaris voor het werk dat je uitvoert. Daarbij kun je rekenen op een marktconform salaris dat ieder jaar stijgt. Het hoofddoel moet wel zijn het halen van je ingenieurstitel in 4 jaar.

Interesse?

Deel je CV of kom naar de open dag!

The connecting element

30 Jaar ervaring
500 Partners in de techniek
1855 Studenten gingen je voor

Word jij engineer van de toekomst?

Deeltijd techniek opleiding HBO ◼ Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering, Martieme techniek ◼ Samenwerking met Haagse Hogeschool, Avans, HAN en STC ◼ Erkend HBO Diploma ◼ Techniek werken en leren ◼ Duaal traject