HBO deeltijd/duaal opleiding Werktuigbouwkunde

Een Robotica Engineer is aan het programmeren/assembleren

šŸ”§Duaal & Deeltijd Leer-Werktraject WerktuigbouwkundešŸ‘Øā€šŸŽ“

šŸ”§Werktuigbouwkunde is een brede technische discipline waaronder veel specialisaties vallen. Denk aan de ontwikkeling van machines of complete productielijnen, het ontwerp van een offshore platform of kraan. Ook de apparaten en leidingsystemen in een raffinaderij of de klimaatinstallatie van een kantoor vallen onder de discipline werktuigbouwkunde.

šŸ­De technologie achter de ontwikkeling van machines en productielijnen is een uitstekend voorbeeld van de impact van werktuigbouwkunde. Deze technologieĆ«n hebben de potentie om de efficiĆ«ntie en productiviteit van de industrie aanzienlijk te verhogen. Werktuigbouwkunde heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van efficiĆ«nte en krachtige systemen, evenals aan het opzetten van infrastructuur die nodig is om deze technologieĆ«n op grote schaal te gebruiken.

šŸ—Daarnaast heeft werktuigbouwkunde een belangrijke rol gespeeld in de bouw en infrastructuur. Van het ontwerp van offshore platforms tot kranen, werktuigbouwkundige technologieĆ«n zijn essentieel voor het efficiĆ«nt bouwen en onderhouden van deze structuren. Werktuigbouwkundigen werken aan het ontwerpen en optimaliseren van deze systemen om de efficiĆ«ntie en betrouwbaarheid van deze structuren te verbeteren.

šŸŒ±Kortom, werktuigbouwkunde is een cruciale discipline die niet alleen de technologische vooruitgang van onze samenleving drijft, maar ook een belangrijke rol speelt in het verbeteren van de efficiĆ«ntie en productiviteit van verschillende industrieĆ«n. Met de voortdurende ontwikkelingen in werktuigbouwkunde zullen we naar verwachting nog meer innovatieve toepassingen zien die bijdragen aan een duurzame toekomst.

šŸ“šDuaal/Deeltijd Leer-werktraject Werktuigbouwkunde

Het Duale/Deeltijd Engineering Traineeship Werktuigbouwkunde (WTB) is een samenwerking van Dosign en De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool en de HAN. Dit uitdagende hbo leer- en werktraject bereidt je voor op een carriĆØre als engineer of technisch manager in de meest innovatieve sectoren. De deeltijd variant van WTB wordt aangeboden in samenwerking met erkende hogescholen en Dosign. De deeltijd opleiding WTB volg je op de hogeschool en het werken doe je bij een bedrijf in de techniek.

šŸ“ŒPraktische zaken

 • ā°Je werkt ongeveer 28 uur per week
 • šŸ“šDe rest van de week ga je naar school
 • šŸ“Je studeert in Delft, Breda of Arnhem
 • šŸ’°Collegegeld en boeken worden door Dosign betaald

Ā 

āœ…Wat kun je van ons verwachten? Wij:

 • Bieden je een passende baan bij een opdrachtgever uit ons netwerk;
 • Bereiden je inhoudelijk en persoonlijk voor op het traject;
 • Monitoren en evalueren je studieresultaten en praktische voortgang;
 • Bieden je theoretische begeleiding van docenten;
 • Zorgen voor begeleiding op de werkvloer door ervaren professionals;
 • Betalen voor je studiekosten en salaris tijdens je werkperiodes.

šŸ‘Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een havo, VWO of MBO 4-diploma in een relevante technische richting;
 • Je bent bereid om te werken en studeren tegelijk;
 • Je bent leergierig, resultaatgericht en kunt zelfstandig werken;
 • Je hebt een passie voor techniek en wilt je ontwikkelen tot professional in dit vakgebied.

Bekijk de specialisaties binnen de werktuigbouwkunde

Ā 

Engineer machinelijnen Dosign Engineering

Machinebouw

De machinebouw is heel breed. Je ontwikkelt (hightech) machines zoals robots, sorteermachines en verpakkingslijnen. Maar ook kranen of baggerinstallaties.

Lees meer >

Ā 

Process

Mechanical Proces Plant design

In dit specialisme maak je het 3D ontwerp van de leidingsystemen, apparaten en constructies voor een procesfabriek zoals raffinaderijen, (bio) chemie fabrieken, levensmiddelen- en farmacie fabrikanten.

Lees meer >

Ā 

Dosign Industrial plant olie en gas industrie

Project & Construction Management Procesindustrie

Dit specialisme richt zich op het managen van de bouw van procesfabrieken. Voorbeelden van procesfabrieken zijn (bio) raffinaderijen, H2O fabrieken, chemische fabrieken, levensmiddelen- en farmacie fabrieken etc.Ā 

lees meer >

Een offshore windmolenpark waar windenergie wordt opgewekt en elektricitieit wordt getransporteerd

Staalbouw/Structural

Spreekt groot je aan? Dan is dit waarschijnlijk een interessante specialisatie. Je ontwerpt bijvoorbeeld Offshore platforms, windmolens of stalen bruggen.

Lees meer >

Ā 

Elektrotechniek Utiliteit

Werktuigbouwkundige installatietechniek

Je bedenkt methodes om kantoren, ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook tunnels zo slim mogelijk te verwarmen, koelen of ventileren. Je speelt hierbij een belangrijke rol in de verduurzaming van gebouwen.

Lees meer >

Ā 

Voor wie?

Ons hbo leer- en werktraject Werktuigbouwkunde richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carriĆØre leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar

Inhoud

Als ā€˜duale Dosignerā€™ combineer je een volwaardige hbo-studieĀ  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat Ć©Ć©n dag per week, plus Ć©Ć©n of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool of HAN. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign AcademyĀ in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carriĆØre. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je studieĀ  werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de industriĆ«le automatisering. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carriĆØre. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

 • Je studeert Ć©n werkt tegelijk.
 • Je krijgt aanvullende trainingen.
 • Je ontvangt een goed salaris.
 • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.
 • Wij betalen je opleiding!
 • Na vier jaar heb je je ingenieursdiplomaĀ mĆ©t vier jaar werkervaring!

Interesse? Meld je direct aan!


*Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van gegevens. Informatie hierover is te vinden in ons privacy statement.