Duale opleiding Werktuigbouwkunde

Een Robotica Engineer is aan het programmeren/assembleren

Het Duale Engineering Traineeship Werktuigbouwkunde (WTB) is een samenwerking van Dosign en De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool en de HAN. Dit uitdagende hbo leer- en werktraject bereidt je voor op een carrière als engineer of technisch manager in de meest innovatieve sectoren. De deeltijd variant van WTB wordt aangeboden in samenwerking met erkende hogescholen en Dosign. De deeltijd opleiding WTB volg je op de hogeschool en het werken doe je bij een bedrijf in de techniek.

Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een brede technische discipline waaronder veel specialisaties vallen. Denk aan de ontwikkeling van machines of complete productielijnen, het ontwerp van een offshore platform of kraan. Ook de apparaten en leidingsystemen in een raffinaderij of de klimaatinstallatie van een kantoor vallen onder de discipline werktuigbouwkunde.

Bekijk de specialisaties binnen de werktuigbouwkunde

 

Engineer machinelijnen Dosign Engineering

Machinebouw

De machinebouw is heel breed. Je ontwikkelt (hightech) machines zoals robots, sorteermachines en verpakkingslijnen. Maar ook kranen of baggerinstallaties.

Lees meer >

 

Process

Mechanical Proces Plant design

In dit specialisme maak je het 3D ontwerp van de leidingsystemen, apparaten en constructies voor een procesfabriek zoals raffinaderijen, (bio) chemie fabrieken, levensmiddelen- en farmacie fabrikanten.

Lees meer >

 

Dosign Industrial plant olie en gas industrie

Project & Construction Management Procesindustrie

Dit specialisme richt zich op het managen van de bouw van procesfabrieken. Voorbeelden van procesfabrieken zijn (bio) raffinaderijen, H2O fabrieken, chemische fabrieken, levensmiddelen- en farmacie fabrieken etc. 

lees meer >

Een offshore windmolenpark waar windenergie wordt opgewekt en elektricitieit wordt getransporteerd

Staalbouw/Structural

Spreekt groot je aan? Dan is dit waarschijnlijk een interessante specialisatie. Je ontwerpt bijvoorbeeld Offshore platforms, windmolens of stalen bruggen.

Lees meer >

 

Elektrotechniek Utiliteit

Werktuigbouwkundige installatietechniek

Je bedenkt methodes om kantoren, ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook tunnels zo slim mogelijk te verwarmen, koelen of ventileren. Je speelt hierbij een belangrijke rol in de verduurzaming van gebouwen.

Lees meer >

 

Voor wie?

Ons hbo leer- en werktraject Werktuigbouwkunde richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carrière leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar

Inhoud

Als ‘duale Dosigner’ combineer je een volwaardige hbo-studie  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat één dag per week, plus één of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool of HAN. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign Academy in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carrière. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je studie  werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de industriële automatisering. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

  • Je studeert én werkt tegelijk.
  • Je krijgt aanvullende trainingen.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.
  • Wij betalen je opleiding!
  • Na vier jaar heb je je ingenieursdiploma mét vier jaar werkervaring!

Interesse? Meld je direct aan!


*Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van gegevens. Informatie hierover is te vinden in ons privacy statement.