Duale opleiding Mechatronica

Mechatronica

Het Duale Engineering Traineeship Mechatronica – Robotica is een samenwerking van Dosign en Avans Hogeschool in Breda. Dit uitdagende hbo leer- en werktraject bereidt je voor op een carrière als engineer of technisch manager in de meest innovatieve sectoren.

Mechatronica

Mechatronica is een brede technische discipline. Het is een samensmelting van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica om zo tot de slimme producten van de toekomst te komen. Denk daarbij aan geautomatiseerde productiesystemen zoals robots. Want of het nu een auto, een vulmachine voor colablikjes of een achtbaan is. Al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan: deze werktuigbouwkundige (mechanische) constructies werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers. Hiermee is het vakgebied mechatronica een aanjager van de verandering. 

Voor wie?

Ons hbo leer- en werktraject Mechatronica richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carrière leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar

Inhoud

Als ‘duale Dosigner’ combineer je een volwaardige hbo-studie  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat één dag per week, plus één of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Mechatronica aan de Avans Hogeschool in Breda. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign Academy in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Let op deze opleiding wordt dus uitsluitend in Breda gegeven.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carrière. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je studie  werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de Mechatronica. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

  • Je studeert én werkt tegelijk.
  • Je krijgt aanvullende trainingen.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.
  • Wij betalen je opleiding!
  • Na vier jaar heb je je ingenieursdiploma mét vier jaar werkervaring!

Solliciteren voor duaal mechatronica


*Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van gegevens. Informatie hierover is te vinden in ons privacy statement.