Duale opleiding Industriële Automatisering

Industriele Automatisering dosign

Het Duale Engineering Traineeship Industriële Automatisering is een samenwerking van Dosign en De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool en de HAN. Dit uitdagende hbo leer- en werktraject bereidt je voor op een carrière als engineer of technisch manager in de meest innovatieve sectoren.

Industriële Automatisering

Industriële automatisering legt zich specifiek toe op de automatisering van processen. Denk aan robotlasstraten in de automobielindustrie, een volledig geautomatiseerd distributiecentrum of de zelfrijdende auto. De opleiding Industriële Automatisering bevat elementen van Elektrotechniek, Elektronica en Automatisering. Je volgt de basisopleiding hbo Elektrotechniek. Daarnaast volg je extra vakken als besturingstechnologie en programmeren met PLC’s, PC’s en microcontrollers. Je krijgt in de opleiding ook te maken met data mining en data collection.

Voor wie?

Ons hbo leer- en werktraject Elektrotechniek richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carrière leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar!

Inhoud

Als ‘duale Dosigner’ combineer je een volwaardige hbo-studie  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat één dag per week, plus één of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool of HAN. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign Academy in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carrière. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je studie  werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de industriële automatisering. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

  • Je studeert én werkt tegelijk.
  • Je krijgt aanvullende trainingen.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.
  • Wij betalen je opleiding!
  • Na vier jaar heb je je ingenieursdiploma mét vier jaar werkervaring!

De deeltijd variant van Industriële automatisering (Robotica) wordt aangeboden in samenwerking met erkende hogescholen en Dosign. De deeltijd opleiding Industriële automatisering (Robotica) volg je op de hogeschool en het werken doe je bij een bedrijf in de techniek.

Solliciteren voor Industriële Automatisering


*Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van gegevens. Informatie hierover is te vinden in ons privacy statement.