Duale opleiding Elektrotechniek

Elektrotechnische kabels / Data kabels / Automatisering kabels

Het Duale Engineering Traineeship Elektrotechniek is een samenwerking van Dosign en De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool en de HAN. Dit uitdagende hbo leer- en werktraject bereidt je voor op een carrière als engineer of technisch manager in de meest innovatieve sectoren. De deeltijd variant van Elektrotechniek wordt aangeboden in samenwerking met erkende hogescholen en Dosign. De deeltijd opleiding elektrotechniek volg je op de hogeschool en het werken doe je bij een bedrijf in de techniek.

Wat verstaan we onder Elektrotechniek?

Als er een technische discipline de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen is het wel de Elektrotechniek. Zo is bijvoorbeeld de elektrificatie van onze maatschappij een krachtig wapen tegen CO2 uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan elektrische auto’s. Daarnaast wordt de energievoorziening steeds duurzamer door continue hogere rendementen uit zonne- en windenergie.

Je kan de elektrotechniek zien als een soort 'moederrichting' in de techniek. Het is een overkoepelend vakgebied, waaronder allerlei specialisaties en diversificaties vallen. Officieel is de Elektrotechniek de technische discipline die zich bezighoudt met de studie en toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Op deze site krijg je een globale indruk hoe je de elektrotechniek en de hieronder ressorterende specialisaties in de Engineering en Installatietechniek kan tegen komen.

Bekijk de specialisaties binnen de elektrotechniek

Electrical Engineering

Elektrotechniek

Denk aan het berekenen van de hoeveelheid energie die opgewekt wordt door een windmolen. Of het selecteren van de juiste componenten, zoals schakelingen en kabels van een fabriek.

Lees meer >

 

Instrumentatie

Meet- en Regeltechniek

Hierbij komt het er eenvoudig gezegd op neer je aan de ene kant iets meet en dat je vervolgens met dat meetsignaal iets aanstuurt.

Lees meer >

 

Industriële Automatisering

Procesautomatiseringssystemen

Dit gaat onder andere over de automatisering binnen de procesindustrie. Onder de procesindustrie scharen wij o.a. raffinaderijen, (bio) chemie fabrieken, levensmiddelen en farmaceutische fabrieken

Lees meer >

 

Voor wie?

Ons hbo (deeltijd) leer- en werktraject Elektrotechniek richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carrière leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar!

Inhoud

Als ‘duale Dosigner’ combineer je een volwaardige hbo-studie  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat één dag per week, plus één of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Elektrotechniek in deeltijd aan De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool of HAN. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign Academy in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carrière. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je duale deeltijd studie werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de industriële automatisering. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

  • Je studeert én werkt tegelijk.
  • Je krijgt aanvullende trainingen.
  • Je ontvangt een goed salaris.
  • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.
  • Wij betalen je opleiding!
  • Na vier jaar heb je je ingenieursdiploma mét vier jaar werkervaring!

 

Interesse? Meld je direct aan!


*Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van gegevens. Informatie hierover is te vinden in ons privacy statement.